In 5 stappen
CO2-neutraal ondernemen

5-Stappenplan

Formuleer een passende missie voor uw bedrijf

Met het volgen van dit stappenplan vindt u toepassingen waarmee uw organisatie een bijdrage gaat leveren aan het oplossen van het klimaatprobleem. Maar naast het klimaatprobleem staan ook wereldwijd de biodiversiteit, schone lucht, drinkwater en een gezonde bodem onder druk. Laat daarom al in de missie van uw bedrijf vastleggen dat u met uw bedrijfsactiviteiten op sociaal verantwoorde wijze positief wil bijdragen aan het herstel van onze ecosystemen. Check deze link voor meer inspiratie of ga verder naar stap 1.


Het energieverbruik van mijn organisatie kennen

Breng het energie- en brandstofverbruik van uw organisatie in kaart en creëer inzicht en bewustwording. Met deze verbruiksgegevens berekent u vervolgens eenvoudig op het Klimaatplein gratis de eigen CO2-voetafdruk. Doet u dit jaarlijks dan maakt dat ook het resultaat van genomen besparingsmaatregelen zichtbaar. Voor een meer uitgebreide berekening en het vaststellen van uw ambities kunt u contact opnemen met onze experts voor CO2-calculatie of met deze instrumenten die u inzicht bieden in uw energieverbruik.Zelf duurzame energie opwekken

De energie die u na genomen bespaarmaatregelen nog nodig heeft kunt u zelf (of samen met anderen op uw bedrijfsterrein) duurzaam opwekken. Ontdek samen met onze duurzame energiepartners hoe u dit voor uw organisatie realiseert. Ook is het mogelijk om via deze groene energieleveranciers al direct uw energie duurzaam in te kopen.


Het compenseren van (nog) niet te reduceren CO2-uitstoot

Door niet te reduceren uitstoot van CO2 van bijvoorbeeld uw wagenpark of vliegreizen te compenseren, neemt u hier toch 100% verantwoordelijkheid voor. U vindt hier meer informatie en partners van het Klimaatplein voor CO2-compensatie.


Stap 5

Communicatie

De genomen stappen communiceren met stakeholders

Uw medewerkers, klanten en leveranciers kunnen uw duurzame stappen pas waarderen wanneer ze ervan weten. Communiceer daarom en inspireer de organisaties in uw bedrijfsketen om uw voorbeeld te volgen. Creëer zo maximale impact en een unieke positionering in uw markt. Maak gebruik van ons communicatieplan en vraag de partners van het Klimaatplein naar hun communicatieve mogelijkheden.