AF Compressors bij Swinkels Family Brewers

AF Compressors bij Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria N.V., is vooral bekend van de merken Bavaria, Swinckels’, La Trappe, Palm, Hollandia, Rodenbach en Steenbrugge.

Naast de 5 Oil-Free compressoren van AF Compressors staat er nog een olievrije schroefcompressor van een concurrerend merk. Alles wordt er gemeten en bijgehouden zodat ze exact kunnen narekenen wat 1m³ perslucht kost. Naast het ecologische is het economische een reden om te kiezen voor AF. De belangrijkste kost is de energiekost of het equivalent in CO2 uitstoot, ook de levensduur en onderhoudskosten zijn gunstiger voor de AF technologie. Vanwege de duurzaamheid is Swinkels Family Brewers dan ook een overtuigde AF klant.

Bedrijven die in een compressor investeren, doen dit weloverwogen omdat ze vooreerst kiezen voor de technologie en duurzaam. Vanaf de jaren ’70 is er een transitie geweest van zuiger compressoren naar rotatieve compressoren, waarvan vooral schroefcompressoren. Deze waren compacter, eenvoudiger te installeren, toen bedrijfszekerder, maar niet zuiniger. Nu energie elke dag duurder is, en CO2 uitstoot belangrijk is, wordt er met een ander beeld gekeken naar investeringen. Bedrijven investeren terug in traag draaiende, dubbel werkende Oil-Free zuigercompressoren, zeker als ze een TCO (Total Cost of Ownership) uitrekenen over enkel jaren.

Zo is Nederlands bier toch ook weer een stukje Belgisch.