Door: Klimaatplein, 14 maart 2018


Inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

Stel je eens voor: Na de zoveelste aardbeving stopt Groningen met het leveren van aardgas en andere landen willen ons vanwege politieke redenen niet meer van aardgas voorzien. Bovendien blijkt dat klimaatdoelen nu echt gehaald moeten worden om Nederland boven water te houden. Nederlandse bedrijven moeten daarom binnen drie jaar van het aardgas af.

Zo moeilijk is dit niet voor te stellen toch? De grootste 200 verbruikers van aardgas zijn door minister Wiebes al bevolen om te stoppen met Gronings gas. Bovendien komt er een nieuw Nederlands klimaatakkoord en wordt de handhaving op duurzame energiemaatregelen verscherpt. Daarom organiseren het Klimaatplein, de stad Rotterdam en Greenchoice de inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

Als concrete werkcase voor deze aardgasloze uitdaging wordt bedrijventerrein Schiebroek in Rotterdam gebruikt. Een bedrijventerrein waar zowel dienstverlenende als productiebedrijven zijn gehuisvest. Ze gebruiken aardgas voor bijvoorbeeld ruimteverwarming, productieprocessen en het opwarmen van water.

Wat hebben deze ondernemers nodig om binnen drie jaar van het aardgas te zijn? Welke van deze bedrijven kunnen de transitie maken en welke zullen verdwijnen? Wat gaat deze transitie kosten en wie gaat dit betalen? Maar ook: Welke ‘business-opportunities’ gaan hier ontstaan?

Inspiratiebijeenkomst 24 april te Rotterdam

Onder leiding van een team van experts gaan ondernemers in werkgroepen aan de slag om oplossingen te vinden voor dit bedrijventerrein. Gaan ze eruit komen en wat zijn dan de oplossingen? Bent u ondernemer in Rotterdam of partner van Klimaatplein.com of Greenchoice? Meld u dan nu aan voor deze bijeenkomst!

Deze vindt plaats op dinsdagmiddag 24 april in het voormalig bouwcentrum van Rotterdam, nu hoofdkantoor van Greenchoice. Meer informatie over het programma en de wijze van aanmelding vindt u hier >

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws