Door: Klimaatplein, 14 juni 2018


De MIT-regeling: subsidie voor samenwerkende en innovatieve MKB-bedrijven

Bent u MKB’er en werkt u samen met een andere MKB’er aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst? Bijvoorbeeld aan duurzame innovaties die bijdragen aan de energietransitie of het reduceren van de uitstoot van het broeikasgas CO2? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen voor een MIT-R&D-samenwerkingsproject.

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatie bij het MKB over regiogrenzen heen. Een MIT-R&D-samenwerkingsproject bestaat uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling (of een combinatie hiervan) dat voor gezamenlijke rekening en risico wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 MKB-ondernemers.

Budget en deadline

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. De subsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject. Dat betekent een totaalbedrag van € 100.000 per deelnemer. Deze regeling gaat open op 2 juli 2018 en sluit op 6 september 2018. Voor R&D-samenwerkingsprojecten wordt gebruik gemaakt van een tenderprocedure.

Wilt u meer informatie over deze subsidieregeling of wilt u een MIT-aanvraag indienen? Neem dan contact met op de consultants van Klimaatplein partner De Breed & Partners via financiering@debreed.nl. Voor meer informatie over de regeling: lees hier verder of download de factsheet.

Subsidiewijzer

Er zijn voor ondernemers al diverse subsidies beschikbaar gesteld voor onder andere energiebesparing en duurzame opwekking. Deze subsidies bieden financieel voordeel en verlagen de kosten. We hebben de belangrijkste subsidieregelingen voor ondernemers op een rijtje gezet in onze subsidiewijzer. De eerste vier subsidieregelingen in de wijzer zijn interessant, wanneer u als ondernemer voornemens bent te investeren in energiebesparing en duurzame energie.  De laatste twee genoemde regelingen bieden mogelijkheden indien uw onderneming zelf onderzoek en ontwikkeling gaat verrichten in het kader van energie. Daar valt ook de hierboven genoemde MIT-regeling onder.

Foto: de Breed & Partners

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws