Door: Klimaatplein, 14 september 2020


De vijf meest gestelde vragen over de nieuwe SDE ++ subsidie regeling

Om de duurzame energietransitie te stimuleren heeft het kabinet besloten de SDE+ regeling eind 2020 te verbreden. De nieuwe SDE++ regeling (Stimulering Duurzame Energietransitie), richt zich naast duurzame energietechnieken op CO2-reductietechnieken. Wat moet u weten over deze regeling? Klimaatplein partner De Breed & Partners beantwoordt de vijf meest gestelde vragen.

Voor welke bedrijfstakken is deze regeling interessant?

Bent u actief in een sector zoals industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw of gebouwde omgeving en gaat u hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan is de SDE++ regeling interessant voor uw organisatie. Subsidie wordt uitgekeerd binnen de volgende categorieën: hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte, hernieuwbaar gas, CO2-arme warmte en CO2-arme productie.

Wat is het verschil met SDE+?

De SDE++ is een verbreding van de SDE+ regeling. Om zoveel mogelijk CO2-emissies te reduceren op kosteneffectieve wijze vinden er een aantal belangrijke wijzigingen plaats. Één daarvan is de toevoeging van categorieën. Wilt u meer weten over de wijzigingen? De Breed & Partners heeft de verschillen tussen de SDE+ en SDE++ regeling op een rij gezet.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Hoeveel subsidie u ontvangt, is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid energie die u bespaart. U ontvangt namelijk een subsidiebedrag per ton CO2-reductie. Net als bij de SDE+ regeling, is de SDE++ opgedeeld in categorieën en wordt deze gefaseerd opengesteld. Er wordt eerst subsidie toegekend aan de ‘goedkopere’ technieken.

Hoe werkt het aanvraagproces?

SDE++ subsidie aanvragen is mogelijk van 24 november t/m 17 december 2020.

Het aanvraagproces bestaat uit de volgende stappen:

  1. eHerkenning: om in te loggen op het e-loket van de RVO heeft u eHerkenning nodig. Voor het aanvragen van SDE++ is eHerkenning niveau 1 voldoende.
  2. Verzamel bijlagen: Met uw aanvraag dient u verschillende bijlagen mee te sturen, waaronder een haalbaarheidsstudie en de benodigde vergunningen. Het is belangrijk dat u deze tijdig verzamelt. Klimaatplein partner De Breed adviseert u graag over het verzamelen van de juiste documenten.
  3. Via het e-loket van de RVO kunt u de aanvraag indienen. Bewaar uw verklaring die u ontvangt van de RVO. Deze heeft u nodig wanneer u belastingaangifte doet.

Kan ik mijn subsidieaanvraag uitbesteden?

Ja, zeker. Het uitbesteden van Uw SDE++ aanvraag is verstandig indien u niet bekend bent met de regeling. Door de verbreding van het aantal categorieën, concurreert uw aanvraag met meer categorieën dan bij de SDE+. Het budget zal hierdoor naar verwachting sneller worden overschreven en het heeft effect op de slagingskans van uw aanvraag. Daardoor is het belangrijk dat er een goede strategie en rekenmethodiek achter de aanvraag zit. De Breed & Partners adviseert en begeleidt u bij het indienen van een SDE++ subsidieaanvraag.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws