Door: Klimaatplein, 9 februari 2017


Dertig jaar garantie op vermogen zonnepanelen

SolarNRG, zonnestroomleverancier en -installateur en partner van het Klimaatplein, heeft een extreem duurzaam zonnepaneel aan haar assortiment toegevoegd. Door extra gehard glas op zowel de voor- als achterkant van het paneel toe te passen (glas-glas), wordt dit zonnepaneel van de Duitse producent Bauer extreem stijf. Hierdoor is het veel beter bestand tegen extreme weersinvloeden als hagel, storm en sneeuw.

Vermogensgarantie

Door 2 mm dik, extra gehard glas op zowel de voor- als de achterkant van het panelen, zijn deze Bauer panelen extreem stijf. Hiermee zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersinvloeden. De tussenliggende cellen ondervinden hierdoor slechts minimale degradatie, waardoor de opbrengst veel hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Deze minimale degradatie wordt door Bauer direct vertaald naar een 30 jarige lineaire vermogensgarantie van 87%.

Naast het dubbel gelaagd en extra gehard glas, is het paneel voorzien van een 40 mm dik aluminium frame. Deze combinatie van dubbel glas en aluminium maakt het paneel extreem duurzaam en sterk en stelt Bauer in staat een om zowel een vermogens- als productgarantie van 30 jaar op dit product te geven, respectievelijk ruim 5 en 10 jaar meer dan de gemiddelde garantie op een zonnepaneel.

Lichtdoorlating

Naast extreme duurzaamheid, heeft het glas-glas paneel nog een groot voordeel. Omdat de traditionele backsheet ontbreekt, kan het licht doorlaten, wat tal van nieuwe mogelijkheden biedt bij de toepassing van zonnepanelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vervanging van carport- en serredaken. Deze panelen zijn nu voor iedereen verkrijgbaar bij SolarNRG >

Bron foto: Solar NRG

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws