Energie besparen ICT servers private cloud

Bergler bespaart 82% op energiekosten dankzij private cloud oplossing

De organisatie Bergler ICT & Finance verhuisde in december 2012 de eigen servers in kantoor naar een extern datacentrum waar een zogenaamde private cloud is ingericht. Door over te gaan naar deze hostingomgeving met nieuwe, energiezuinige, gedeelde servers bespaart Bergler 82% op haar energiekosten.

De oude serveromgeving verbruikte 5500 watt per uur. In de cloud, de nieuwe omgeving, slechts 982 watt per uur: op jaarbasis een vermindering van het energieverbruik van 39.578 Kwh. De reden voor het verminderde energieverbruik is simpel: de oude servers waren vier jaar oud, verbruikten onnodig veel stroom én er was een speciaal daarvoor bestemde airconditioning actief.

In het nieuwe datacentrum worden nieuwe en zeer energiezuinige servers gebruikt en worden de energiekosten van de airconditioning én randapparatuur verdeeld over het gehele serverpark. Daarnaast gebruikt het datacentrum groene stroom. Ook wordt de buitenlucht, wanneer deze kouder is dan 14 graden, gebruikt om de servers te koelen. Meer informatie over de MVO-activiteiten van Bergler vindt u hier.