Door: Klimaatplein, 18 oktober 2013


Energiescan voor het MKB

Er is door het MKB nog veel te besparen op energiekosten. Vooral op het zogenaamde ‘low hanging fruit’ als verlichting en isolatie. Uit onderzoek blijkt dat een gebrek aan geld, tijd en knowhow MKB bedrijven er nu nog te veel van weerhoudt om daadwerkelijk met energiebesparing aan de slag te gaan. Het Klimaatplein biedt met haar instrumenten voor informatie en inspiratie het MKB een praktische en concrete energiescan. Daarmee is te bepalen waar en hoe nog te besparen is op energiekosten.

Energiescan
Zo is bijvoorbeeld met de gratis CO2-calculator inzicht te krijgen in het eigen energieverbruik en de uitstoot van CO2 die daarmee gepaard gaat. Ook is meteen te zien welke energiebron binnen een organisatie relatief de meeste uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt. Vervolgens wordt ondernemers met het 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen een energiescan geboden. Daarmee is op tientallen manieren en handig gerubriceerd te zien hoe je als MKB bedrijf kunt besparen op energielasten. Bijvoorbeeld door te kijken naar hoe je nog kunt besparen op energie die gepaard gaat met ICT, verlichting of personenvervoer.

Klimaatplein
Het Klimaatplein werd inmiddels zo’n 100.000 x bezocht. Bezoekers blijven gemiddeld lang ‘rondkijken’ naar de mogelijkheden die zij zien voor energiebesparing en duurzame opwekking. Omdat ook meteen is te schakelen met de partners van het Klimaatplein, kunnen maatregelen direct concreet worden gemaakt, zowel qua kosten als terugverdientijd. Hiermee wordt het MKB laagdrempelig, praktisch en concreet geholpen om invulling te geven aan haar duurzaam ondernemen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws