Door: Klimaatplein, 19 december 2017


Gegarandeerd 10% energieverbruik besparen op perslucht

Veel industriële bedrijven gebruiken perslucht. De kosten hiervan bedragen gemiddeld twee cent per kubieke meter opgewekte perslucht. Perslucht kan een groot aandeel hebben in uw energierekening. Veel energie gaat verloren als restwarmte (ongeveer 90%). Het is dus de moeite waard om zuinig om te gaan met perslucht en de restwarmte nuttig te gebruiken voor uw bedrijf.

Maar liefst 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik, waarvan 10 tot wel 25% verloren gaat door onder andere verkeerd gebruik of door lekkages. Energiebesparing levert dus veel op! 

Vrijkomende warmte gebruiken

Negentig procent van de energie uit de compressor wordt omgezet in warmte. Die komt vrij als koelwater (50–70°C) of koellucht (30-50°C). Daarvan kunt u 50-85% terugwinnen. U kunt het koelwater gebruiken in uw bedrijfsproces, en de koellucht om ruimtes in de buurt te verwarmen.

Gegarandeerd 10% besparen

Klimaatplein partner Geveke introduceert het 10% besparingsconcept waarmee u gegarandeerd minstens 10% op het energieverbruik van uw compressorinstallatie bespaart. Ongeacht het merk.

Het mooie van dit concept is dat u geen investering hoeft te doen om tot die 10% energiebesparing te komen. De benodigde apparatuur en diensten hiervoor, worden namelijk betaald uit de gerealiseerde besparing. Met dit concept zet u alvast een goede stap in de naleving van de EED-richtlijn.

Zo werkt het 

  • Geveke bepaalt het energiebesparingspotentieel in uw persluchtinstallatie
  • Geveke installeert en onderhoudt de benodigde apparatuur om de energiereductie te realiseren
  • De apparatuur en diensten die hiervoor nodig zijn, worden betaald uit de gerealiseerde besparing
  • Het surplus van de besparing (= uw energiebesparing minus de geleverde producten & diensten van Geveke) ziet uw bedrijf maandelijks terug op de energienota
  • U kunt altijd de gerealiseerde besparing toetsen aan de prognose d.m.v. inlogcodes in het monitoringsysteem

Geïnteresseerd in deze 10% besparingsgarantie? Neem dan contact op met Geveke Persluchttechniek >

 

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws