Door: Klimaatplein, 10 december 2017


Impressie inspiratie bijeenkomst Klimaatplein

Een bijzondere setting bij World Press Photo in ‘s-Hertogenbosch, boeiende sprekers en goede vragen vanuit het publiek. Veel positieve reacties na afloop van de Klimaatplein bijeenkomst over Fake News en Klimaatverandering. Een thema waarover nog veel te spreken is, maar waar we vooral slim mee moeten omgaan.

Een aantal tips uit deze avond: “Ga niet tegen fake news in, dat levert alleen maar negatieve energie op. Laat mensen die niet mee willen of kunnen met de conclusies uit de wetenschap in hun waarde en focus je op je eigen pad. Blijf positief en probeer met jouw eigen unieke karakter en vaardigheden de duurzame energietransitie aan te jagen.”

“Lobby, nudge, stem op de juiste partij, stimuleer duurzaam kopieergedrag, gebruik de VN klimaatrapporten, maak de voordelen van een fossielvrije samenleving zichtbaar.” Er zijn veel manieren, groot en klein, via beleid, actie of communicatie om zelf bij te dragen aan het behalen van onze klimaatdoelen. Ik hoop dat deze avond alle aanwezigen geïnspireerd én geactiveerd heeft om nog een extra en slimmer tandje bij te zetten.

De presentaties van de bijeenkomst zijn hier > terug te zien.

Nogmaals dank aan Bernice Notenboom, Leo Meyer, Talitha Muusse, Frans Melissen, Maartje van der Lee, World Press Photo Den Bosch en Willem II expositieruimte voor de inspirerende avond!

Rob van der Rijt,
Klimaatplein.com

Hieronder een foto-impressie van de avond (click op de foto, dan wordt het groot getoond):

Foto’s: Fieke van Berkom

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws