Duurzaam (ver)bouwen

Duurzaam bouwen begin al bij de ontwerpfase waar gekozen kan worden voor duurzame materialen en energie-efficiëncy. Zie hieronder voor tips en ideeën en vraag de op deze pagina genoemde partners van het Klimaatplein hoe ze u verder kunnen helpen.

Kenmerken van duurzame gebouwen

Duurzame gebouwen onderscheiden zich vaak ook door meervoudig ruimtegebruik en een ligging die heel natuurlijk past binnen de ruimtelijke indeling van de omgeving. Door duurzaam te bouwen voldoen de gebouwen ook na lange tijd nog aan de eisen die u dan stelt, kunnen ze van functie veranderen en blijven ze esthetisch boeiend.

Duurzaam bouwen loont

Duurzaam bouwen loont en kent vele mogelijkheden. Het is mogelijk om tot 50% op energieverbruik te besparen door middel van intelligente gebouw- en installatieconcepten. Start met het zelf opwekken van duurzame energie met behulp van zonne-energie en warmte-koudeopslag. Installeer energiezuinige verlichting en hergebruik ruimtes en materialen. Isoleer de muren, vloer en het dak van uw gebouw en maak gebruik van een hoogrendementsketel. De oplossingen zijn eindeloos en helpen u te besparen op energiekosten.

Bouwkosten en terugverdientijd

Ten opzichte van conventionele bouw ligt de initiële investering iets hoger, maar aantrekkelijke subsidie- en fiscale mogelijkheden compenseren het verschil in bouwkosten. Voeg daarbij de op termijn aanzienlijke besparing op energiekosten en de balans slaat door in het voordeel van duurzaam bouwen. Sommige maatregelen kennen al een terugverdientijd van slechts enkele maanden.

Meteen aan de slag met de juiste partner

Schneider Electric

Specialist in energiemanagement. Betrouwbare en groene energie-oplossingen.

Marcel van ’t Hof  /  Energy efficiency manager

Marcel van 't hof

Bel mij (023) 51 24 299

Priva

Met de Priva oplossingen voor energiebeheer houdt u de energiestromen in balans.

Jan Westra  /  Programma Manager

Jan Westra Priva

Bel mij (0174) 522 674

Istimewa Elektro

Installatie, onderhoud en inspectie van elektro-technische installaties en besturingssystemen.

Dick Plaisier / KAM functionaris

Dick Plaisier

Bel mij: (0113) 612 840

Dutch Heat Pump Association

Voor verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Peter Wagener / Voorzitter

Peter Wagenaar

Bel mij: (035) 54 27 526