Energieverbruik monitoren

Wist u dat soms tot 30% van het energieverbruik binnen organisaties pure verspilling is? Omdat bijvoorbeeld ’s nachts computers, kopieermachines of andere apparatuur nog staan te branden? Dat zijn allemaal kosten die u niet had hoeven maken! Jammer van het geld en de verloren energie.

Door inzicht te creëren waar en wanneer u energie verbruikt kunt u ook concrete maatregelen nemen om daarop te besparen. De onderstaande partners van het Klimaatplein helpen u om inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Dit doen zij door bijvoorbeeld tijdelijke of permanente slimme meters en sensoren te plaatsen om te meten waar de grootste verspilling wordt gerealiseerd. Vervolgens kunnen op basis daarvan concrete besparingsmaatregelen worden besproken en uitgevoerd.

Energiemonitoringsysteem

Steeds meer bedrijven laten een energiemonitoringsysteem installeren. Zulke tools registreren niet enkel continu het energie- en waterverbruik, maar melden ook abnormale situaties (bvb lichten aan op zondagmiddag, defecte toiletspoelbak). De systemen kunnen ook het binnenklimaat (verwarmingsketels, airco), binnen/buitenverlichting en aanwezigheidsdetectie sturen volgens behoefte. Dankzij IoT (Internet of Things) kan alles centraal of steeds vaker via een smart phone aangestuurd worden.  Daardoor kunnen instellingen snel en eventueel tijdelijk aangepast worden aan de situatie. U ontzorgt uw medewerkers en biedt hen en uw klanten meer comfort.

Volgens onderzoek van de EU leiden geregeld opnieuw afgestelde verwarmingsketels tot een energiebesparing tot 30%. De gemiddelde besparing ligt bij 9% per jaar. U creëert  op die manier financiële ademruimte voor investeringen in uw kernactiviteiten. Voor het installeren van een monitoringsysteem hoeven de bedrijfsactiviteiten niet stilgelegd te worden.  Met een goed besturingssysteem kan u deelnemen aan de demand response-diensten van sommige energieleveranciers en uw energiefactuur nog meer reduceren. Neemt u voor meer gedetailleerde inzichten in potentiële opbrengsten en kostenbesparing contact op met onze partners.

Meer weten over energiemonitoring? Klik dan hier >

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Van Beek

Grip op energie door
hoogwaardige kennis en
monitoringsystemen.

Bespaar hier

Kenter

Compleet pakket aan
energievoorzieningen en
meetoplossingen.

Bespaar hier

Nuon

Met een slimme
meter inzicht
in energieverbruik.

Bespaar hier