Isolatie

Een goede isolatie van ramen, muren, dak en vloer vermindert het warmteverlies in uw bedrijfspand en verbetert het werkcomfort. En ook het isoleren van leidingen en afsluiters voorkomt veel warmteverlies. Een goede isolatie is de eerste en belangrijkste stap op weg naar gasloos verwarmen. De investering verdient u terug door een lagere energierekening. Klik hieronder voor besparingstips of vraag de partners van het Klimaatplein op deze pagina om advies.

Leidingen en afsluiters isoleren

Ook het isoleren van leidingen en afsluiters is een rendabele activiteit. Ongeïsoleerde leidingen en afsluiters geven warmte af in ruimten waar geen warmte nodig is. Zo geven bijvoorbeeld leidingen tegen het plafond warmte af op een plek waar geen warmtebehoefte is. Isolatie van leidingen en afsluiters geeft een direct financieel rendement.

Het beeld hieronder laat zien wat leiding- en afsluiterisolatie betekent voor het verminderen van warmteverlies.

Plaats een deurdranger en voorkom tocht

De eenvoudigste isolatiemaatregel is bewust omgaan met warmte. Met open deuren en ramen ontstaat tocht. Door medewerkers te betrekken bij energiebesparing en energiebewust gedrag voorkomt u onnodig warmteverlies.

Een praktische maatregel is het bevestigen van een deurdranger. Dit kan in tochtige situaties een besparing tot 10% opleveren en een aanzienlijke comfortverbetering. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een tochtsluis of een draaideur bij de ingang van uw gebouw. Vooral voor winkeliers zijn deze maatregelen interessant. Door in de winter de winkeldeur dicht te houden is tot 40% te besparen op energiekosten. Winkeliers in één straat kunnen hierover gezamenlijk afspraken maken en bijvoorbeeld allemaal hetzelfde bordje “wij zijn energiebewust open” aan de deur hangen.

Installeer HR glas

Hoogrendementsglas isoleert veel beter dan gewoon dubbel glas. Er zijn diverse varianten, variërend in isolatiewaarde tot HR+++. Het vervangen van dubbel glas door HR-glas verdient zich binnen 5 jaar terug als dit op een natuurlijk moment wordt gedaan. Bijvoorbeeld als het huidige kozijn of raam aan vervanging toe is.

Gebouw isoleren

Vanaf 2023 geldt de verplichting voor kantoorpanden om minimaal energielabel C te hebben. Eigenaren van (oudere) kantoorpanden zullen daarom voor 2023 enkele isolatiemaatregelen moeten nemen. Tevens is het vanzelfsprekend dat u grotere isolatiemaatregelen neemt als u uw gebouw gaat renoveren. Vraag uw aannemer daarom naar de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie, wandisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

Let op: Na isolatie heeft een gebouw minder natuurlijke ventilatie, houdt hier rekening mee bij de aanpassingen van het pand.

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Thermatras

Maatwerkoplossingen
voor leiding- en
afsluiterisolatie.

Bespaar hier

TONZON

Innovatieve
opvouwbare
warmte isolatie.

Bespaar hier

Takkenkamp

Voor het isoleren
van uw daken, vloeren,
muren of nieuwbouw.

Bespaar hier

Technische Unie

Technische groothandel
voor slimme en
duurzame oplossingen.

Bespaar hier

Uw organisatie?

Energiebesparing mogelijk
dankzij uw isolatie-
oplossingen?

Promoot het op
het 20.000 x per
maand bezochte Klimaatplein!

Meer informatie

Kunt u ook helpen de CO2-voetafdruk van onze bezoekers te verkleinen?

Word Partner