Door: Joyce Stewart


MKB heeft groeiende aandacht voor energiebewust ondernemerschap

Steeds meer ondernemers maken gebruik van het Klimaatplein. Met 12.500 bezoeken per maand is het platform een van de grootste online duurzaamheids-adviseurs van Nederland. Inmiddels is het Klimaatplein meer dan een half miljoen keer geraadpleegd en dat vieren zij met speciale acties voor ondernemend Nederland.

“Dat zoveel ondernemers ons weten te vinden en via ons platform energiebewust willen ondernemen, is een enorme drijfveer om in de toekomst alleen maar met meer concrete tools, adviezen en tips te komen”, stelt Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein.

Online duurzaamheidsadvies

Het Klimaatplein ging in 2011 van start als online adviseur voor MKB-bedrijven. Doel was en is het om ondernemers te informeren, inspireren en activeren op het gebied van klimaatbewust ondernemerschap. Dat lukt, blijkt uit de vele bezoekers van het platform. Waardering is er ook. Het Klimaatplein werd genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland. Ook heeft het met haar Web App CO2-calculator een nominatie voor de MKB Innovatie top 100 op zak. En dan is er nog de uitgebreide aandacht voor de realisatie van de eerste testcase met CO2-beprijzing bij het MKB.

De kracht van partnerschap

Het Klimaatplein staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel. “Duurzame ondernemers staan in contact met hun omgeving. Zonder onze partners hadden we dus ook nooit kunnen bereiken wat we de afgelopen jaren hebben gedaan”, stelt Rob van der Rijt. “Door de jaren heen hebben we heel mooie partners gevonden. Samen geven we concreet vorm aan het platform. Zo verwijzen we een groot deel van onze bezoekers direct door naar onze samenwerkingspartners. Kortom: het Klimaatplein is een uitgebreid platform van enthousiaste organisaties die ondernemers mooie, praktische en betaalbare oplossingen bieden als het aankomt op het klimaatneutraal ondernemen.”

500.000!

De 500.000e bezoeker is een mijlpaal waar het Klimaatplein graag bij stil staat. “In het begin deden we er een half jaar over om 12.500 ondernemers van ons platform gebruik te laten maken. Inmiddels halen we dat bezoekersaantal per maand. Wat ons betreft worden dat er alleen maar meer. Vandaar dat we ondernemers graag kennis laten maken met onze tools, adviezen en diensten.”

Maak daarom nu kans op 50% korting op de ‘Climate Makeover’ (adviestraject klimaatneutraal ondernemen), win een van de 50 toegangsbewijzen voor het Seminar CO2-beprijzing, maak gratis gebruik van het 5-Stappenplan naar energiebewust ondernemen of van een van de 500 gratis berekeningen van de CO2-voetafdruk van je organisatie!

Kijk op de speciale actiepagina > en doe mee!  Een ander blij maken? Dat mag natuurlijk ook! Deel de actiepagina met je sociale media en laat je klanten of leveranciers profiteren van dit voordeel.

Foto: Rob van der Rijt, 2e van links met Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, Marjan Minnesma, directeur Urgenda, René Toet, directeur Climate Neutral Group, Karen Miedema, directeur bij Eneco tijdens partnerbijeenkomst Klimaatplein najaar 2016

Deel dit bericht met je netwerk!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+

Plaats uw reactie