Door: Klimaatplein, 18 maart 2016


KNVB eerste sportbond met certificaat CO2-Prestatieladder

Deze week kreeg de KNVB van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) en Klimaatplein-partner DNV GL het certificaat voor de CO2-Prestatieladder. Met behulp van de CO2-Prestatieladder zette de KNVB serieuze stappen in het terugdringen van hun CO2-uitstoot. De KNVB is de eerste sportbond in Nederland met een certificaat voor dit duurzaamheidsinstrument.

Energie besparen

De KNVB pleit voor een duurzamere voetbalsport. Een duurzame sportaccommodatie is niet alleen goed voor het klimaat, het levert de club ook geld op. Denk maar eens aan de kostenbesparing die klimaatvriendelijke producten als ledverlichting, isolatiemateriaal en zonnepanelen oplevert.

De KNVB geeft zelf het goede voorbeeld met het gebruik van de CO2-Prestatieladder. Dit duurzaamheidsinstrument stimuleert bedrijven om energie te besparen en CO2 te reduceren. Organisaties kunnen met de ladder laten zien hoe ambitieus ze hieraan werken. De KNVB kijkt actief naar wat zij verbruiken aan energie, welk effect dat heeft op het klimaat en hoe zij het energieverbruik kunnen terugdringen.

De CO2-Prestatieladder in het kort

Het doel van de CO2-Prestatieladder is om:

  • Bedrijven te stimuleren om de eigen CO2-uitstoot – en die van hun leveranciers – te kennen;
  • Permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen;
  • Bedrijven te stimuleren om bovenstaande maatregelen daadwerkelijk uit te voeren;
  • De verworven kennis transparant te delen;
  • En samen met collega’s, kennisinstellingen, maatschappelijke partijen en overheden actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamenlijk verder terug te dringen.

    Kijk hier voor meer informatie over de CO2-Prestatieladder.

 

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws