LED verlichting en besparen op energie

Allinled energiezuinige LED verlichting

Galerijcomplexen zijn bij uitstek geschikt om veel energie op verlichting te besparen. Allinled bespaarde op één van de door haar uitgevoerde projecten meer dan 80 % op de opgenomen stroom zonder afbreuk te doen aan de geldende lichtsterkte. De gemiddelde lichtsterkte nam zelfs toe.

Voorafgaand aan de montage is de opgenomen stroom gemeten met als doel het energieverbruik voor en na het aanbrengen van de led-armaturen op de galerijen met elkaar te vergelijken. Was de hoeveelheid stroom in eerste instantie 17,433 Ampère, na vervanging nam de installatie nog slechts 3,045 Ampère op. De bovenstaande gegevens leidt tot een besparing van 82,39%.

Ook in de keldergangen van het complex zijn armaturen gemonteerd en voorzien van een bewegingssensor. Indien er geen beweging is, (dat is in onderhuizen ongeveer 20 uur per dag het geval) gaan de armaturen terug naar hun spaarstand waarin ze voldoende oriëntatieverlichting geven en slechts 1,2 W verbruiken. In dit gehele project loopt de totale energiebesparing op verlichting voor de totaal 127 armaturen zo op naar 90%.