Over ons

Over ons

De vraag is niet óf we klimaatneutraal gaan ondernemen, maar hóe we dat gaan doen. Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in je energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. Onze diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

Het Klimaatplein is inmiddels 600.000 keer geraadpleegd door ondernemers die op zoek zijn naar concrete tips en een manier om gestructureerd invulling te geven aan klimaatbewust ondernemerschap. 20.000 van deze bezoekers verwezen wij inmiddels door naar onze partners.Via twitter en LinkedIn bereiken we ruim 6.000 organisaties en binnenkort schrijft de 2.000e abonnee zich in voor onze nieuwsbrief. Klimaatplein.com werd in 2013 genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland en in 2015 voor de Nationale Klimaatmedaille. In 2016 is de CO2-calculator Web App van Klimaatplein genomineerd voor de MKB Innovatie top 100. En dit jaar is Klimaatplein finalist in de MoMo4climate-wedstrijd van IUCN, ECN en Buitenlandse Zaken waarmee innovatieve concepten voor het tegengaan van klimaatverandering worden gepromoot.

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder bij Rabobank en Climate Neutral Group. Via uitgever Kluwer verscheen zijn boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen”. Het team van het Klimaatplein laat ondernemers met kennis en passie zien hoe klimaatneutraal ondernemen bijdraagt aan het versterken van uw kernactiviteiten en het waarborgen van een volhoudbare planeet.

Voordelen partner worden

Naast het landelijke Klimaatplein is er ook de Bosscheenergiecoalitie.nl voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, DuurzaamMOED.nl voor de regio Hart van Brabant, Samen Klimaatactief voor de stad Antwerpen en de Engelstalige versie Carbonfootprintmanagement.com.