Over ons

Over het Klimaatplein

Wat doet het Klimaatplein?

Het Klimaatplein is inmiddels 1.000.000 keer geraadpleegd door bedrijven en instellingen die energiebewuster willen ondernemen. 30.000 van deze bezoekers verwezen wij inmiddels door naar onze partners. Via Twitter, Facebook en LinkedIn bereiken we ruim 6.500 organisaties en onze nieuwsbrief telt 2.000 abonnees.

Klimaatplein.com werd in 2013 genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland en in 2015 voor de Nationale Klimaatmedaille. In 2016 is de CO2-calculator Web App van Klimaatplein genomineerd voor de MKB Innovatie top 100. En in 2017 was Klimaatplein finalist in de MoMo4climate-wedstrijd van IUCN, ECN en Buitenlandse Zaken waarmee innovatieve concepten voor het tegengaan van klimaatverandering worden gepromoot. In 2018 startte Klimaatplein het eerste Europese onderzoek naar CO2-beprijzing bij het MKB.


Rob van der Rijt, founder Klimaatplein

Het gezicht van het Klimaatplein

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder bij Rabobank en Climate Neutral Group. Via uitgever Management Impact verscheen zijn boek ‘CO2-neutraal ondernemen -zo doe je dat’. Ook verzorgt Rob werksessies CO2-neutraal ondernemerschap.

Het team van het Klimaatplein laat ondernemers met kennis en passie zien hoe klimaatneutraal ondernemen bijdraagt aan het versterken van de eigen kernactiviteiten en het waarborgen van een volhoudbare planeet.


Voor bedrijven en instellingen

De vraag is niet óf we klimaatneutraal gaan ondernemen, maar hóe we dat gaan doen. Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe eenvoudig energie is te besparen en duurzame energie op te wekken. Onze diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Gebruik ons, en start direct met besparen.

Geïnteresseerd wat het Klimaatplein voor u en uw organisatie kan betekenen?

Ontdek de voordelen