Over ons

Over ons

De vraag is niet óf we klimaatneutraal gaan ondernemen, maar hóe we dat gaan doen. Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert je om de CO2-voetafdruk van je organisatie te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het energieverbruik en door te laten zien hoe je energie gaat besparen en duurzame energie opwekken. Onze diverse online tools voor klimaatneutraal ondernemen bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies.

Het Klimaatplein is inmiddels 850.000 keer geraadpleegd door organisaties die op zoek zijn naar concrete tips en een manier om gestructureerd invulling te geven aan klimaatbewust ondernemerschap. 25.000 van deze bezoekers verwezen wij inmiddels door naar onze partners. Via Twitter, Facebook en LinkedIn bereiken we ruim 6.000 organisaties en binnenkort schrijft de 2.000e abonnee zich in voor onze nieuwsbrief. Klimaatplein.com werd in 2013 genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland en in 2015 voor de Nationale Klimaatmedaille. In 2016 is de CO2-calculator Web App van Klimaatplein genomineerd voor de MKB Innovatie top 100. En in 2017 was Klimaatplein finalist in de MoMo4climate-wedstrijd van IUCN, ECN en Buitenlandse Zaken waarmee innovatieve concepten voor het tegengaan van klimaatverandering worden gepromoot. In 2018 startte Klimaatplein het eerste Europese onderzoek naar CO2-beprijzing bij het MKB.

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder bij Rabobank en Climate Neutral Group. Via uitgever Kluwer verscheen zijn boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen”. Het team van het Klimaatplein laat ondernemers met kennis en passie zien hoe klimaatneutraal ondernemen bijdraagt aan het versterken van de eigen kernactiviteiten en het waarborgen van een volhoudbare planeet.

Naast het landelijke Klimaatplein is er ook de Bosscheenergiecoalitie.nl voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, DuurzaamMOED.nl voor de regio Hart van Brabant, Samen Klimaatactief voor de steden Antwerpen en Gent en de Engelstalige versie Carbonfootprintmanagement.com.

Word ook partner van Klimaatplein