Door: Rob van der Rijt, 26 januari 2017


Preventiescan klimaatverandering door reeds duizend bedrijven geraadpleegd

Bedrijven kunnen zich voorbereiden op extreme weersomstandigheden die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Delta Lloyd en Klimaatplein.com ontwikkelden een preventiescan die de mogelijke schadegevolgen voor bedrijven in beeld brengt en daarbij direct preventiemaatregelen geeft. De preventiescan is inmiddels door duizend bedrijven geraadpleegd

Voorkomen is beter dan genezen, ook wanneer het op klimaatverandering aankomt. Er zijn veel manieren om als organisatie de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door te besparen op energie of deze duurzaam op te wekken.

Klimaatverandering en extreem weer

Door klimaatverandering is Nederland de afgelopen eeuw met 1,7 graad opgewarmd. Dit heeft het Planbureau voor de Leefomgeving onderzocht. En dat heeft gevolgen voor de weersomstandigheden. Die zijn extremer en zullen nog extremer worden. Denk aan de extreme neerslag afgelopen zomer, maar ook aan meer wind en hogere temperaturen. Ondernemers kunnen zich hier op voorbereiden met de preventiescan klimaatverandering van Delta Lloyd en Klimaatplein.com.

Preventiescan voor ondernemers

De preventiescan brengt de mogelijke schadegevolgen van klimaatverandering in beeld en geeft praktische preventietips. Delta Lloyd en Klimaatplein.com kunnen met de scan niet onfeilbaar zijn, maar wel bewustwording creƫren en aanzetten tot het nemen van preventieve maatregelen. Via deze weblink kunt u gebruik maken van deze preventiescan klimaatverandering >.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws