Door: Klimaatplein, 4 juli 2016


Restwarmte, isolatie, LED en zonne-energie op duurzaamste bedrijventerrein

Maar liefst 16.000 zonnepanelen zijn in bedrijf gesteld op bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food. Gedeputeerde mevrouw Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland verrichten symbolisch de aansluiting. ABC Westland mag zich nu het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland noemen en is tevens de grootste zonne-energie producent van Zuid-Holland.

Lagere CO2-voetafdruk

Op het terrein van ABC Westland Agri & Food in Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden al jaren gebouwd met een hoge isolatiewaarde en LED-verlichting, en wordt de restwarmte vanuit de buitenlucht en koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren. Met de installatie van de zonnepanelen wordt ook ingespeeld op de steeds sterker wordende behoefte van de internationale supermarkten om de CO2 footprint van groenten en fruit te verlagen. Meer dan 50 groenten en fruit-gerelateerde bedrijven op ABC Westland gaan hiermee hun bedrijfspanden, kantoren en koelcellen koelen en verlichten met duurzame energie.

4.000.000 kWh duurzame stroom

zonne-energie Klimaatplein duurzaamDe 16.000 zonnepanelen van elk 260 Wattpiek zijn geleverd en geĆÆnstalleerd door Klimaatplein partner SolarNRG uit Poeldijk. De panelen zorgen gezamenlijk voor een totale duurzame energieopbrengst van circa 4.000.000 kWh per jaar. Hiermee wordt 40% van het totale elektraverbruik van de verhuurde bedrijfspanden duurzaam opgewekt. Dat staat gelijk aan de energiebehoefte van ruim 1.000 huishoudens. Tegelijkertijd wordt hierdoor de CO2 uitstoot verminderd met circa 2.000 ton per jaar. Het grootschalige project is economisch haalbaar vanwege de SDE+ subsidie, die ABC Westland heeft ontvangen van RVO.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws