Door: Klimaatplein, 22 november 2015


VN Klimaattop: Nederland verzamelt ideeën in Groene Top Trein

De VN-klimaattop in Parijs is in aantocht. Welke oplossingen heeft Nederland om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan? Vrijdag 27 november rijdt de Groene Top Trein door het land om de beste ideeën van bedrijven, start-ups en scholen te verzamelen. Hiermee laten ze zien welke stappen zij zetten om klimaatverandering tegen te gaan. De oogst wordt de volgende dag aangeboden aan Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur & Milieu. Zij reist dan met de Nederlandse delegatie van Rotterdam Centraal naar de VN Klimaattop in Parijs.

Groene Top Trein

4 schoolklassen, 12 start-ups en 181 organisaties reizen mee met de Groene Top Trein: van Max Havelaar tot het Klimaatplein en van Provincie Zuid-Holland tot Philips. Zij presenteren aan boord hun plannen en activiteiten met één rode draad: concrete CO2-reductie. Deze variëren van groots en meeslepend tot klein en sympathiek. Zo is er “Een boom voor iedereen” van Lodewijk Hoekstra en presenteert Natascha Spanbroek van ROVA “100 gezinnen, 100 dagen, 100% afvalvrij”. Op de stations pitchen de start-ups hun ideeën aan een jury van experts. De inzet: het laatste plekje bij de Nederlandse delegatie naar Parijs. Op elke station stappen schoolkinderen aan boord die in hun regio de wedstrijd “Wordt een Klimaatheld” wonnen. Zij volgen in de trein een workshop Windenergie.

Klimaatplein op de rails

De Groene Top Trein rijdt ‘s ochtends van Haarlem naar station Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort, de rit eindigt ‘s middags in Utrecht op station Maliebaan. Daar wordt bekendgemaakt welke start-up de winnaar van de pitchwedstrijd is en welke schoolklas de landelijke klimaatheldencompetitie wint en met de delegatie mee mag naar Parijs. Rob van der Rijt van het Klimaatplein zal vertegenwoordigd zijn op het traject Den Haag-‘s-Hertogenbosch. Hij zal daar onder andere de ongeveer 500 verzamelde klimaatmaatregelen overhandigen uit de actie ‘Hoe ziet jouw klimaatakkoord eruit?‘.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws