Webinar: dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Webinar: dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Aanleiding en onderwerpen webinar

Hoe kunnen we bedrijven en instellingen helpen met energiebesparing en CO2-reductie? Het Klimaatplein vroeg de 80 mkb-bedrijven die deelnemen aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie op welke onderwerpen zij graag toelichting wensen. En dat zijn deze drie onderwerpen:

1. Laatste regelgeving en subsidies
Wat zijn de laatste wetten en regels rondom de thema’s klimaat en energie die van toepassing zijn op het Nederlandse bedrijfsleven? En welke subsidies zijn er voor ondernemers die aan de slag willen met energiebesparing, CO2-reductie, circulariteit of duurzame opwek? 

2. Het betrekken van medewerkers bij duurzaamheid
Om duurzaamheidsbeleid binnen je organisatie te doen slagen, moeten medewerkers zich betrokken voelen bij dat beleid. Hoe creëer je die betrokkenheid en wat zijn concrete acties die je als ondernemer kunt nemen? 

3. Praktische tips voor energiebesparing
Energiebesparing is met deze energiekosten nog eens extra interessant voor ondernemers. Waar zijn met eenvoudige maatregelen nog voor de winter praktische stappen te zetten richting flinke kostenbesparingen?

De sprekers

Thomas van Houten, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) verzorgt een inleiding over de laatste wet- en regelgeving en subsidies rondom de thema’s klimaat en energie. 

 

Wouter Staal, oprichter van YB (Yoghurt Barn). Zijn onderneming is klimaatpositief, B-Corp gecertificeerd en publiceert een jaarlijks impact report. Maar hoe ziet dat eruit op de werkvloer? Begrijpen medewerkers de duurzame missie van YB en hoe worden zij uitgenodigd om hieraan bij te dragen?  

 

Jan Engels, campagnemedewerker bij Klimaatverbond Nederland. Door de klimaatinstallatie juist in te regelen is bij bedrijven en instellingen nog enorm op energiekosten te besparen. Deze en enkele andere eenvoudige bespaarmaatregelen worden door Jan toegelicht. Bij opvolging is tot duizenden euro’s te verdienen.


Datum en aanmelden

Het webinar was door elk bedrijf of instelling in Nederland kosteloos te volgen. Het webinar vond plaats op dinsdagmiddag 8 november van 16.00 tot 17.00 uur en is hier terug te zien. We organiseren vaker webinars, wil je daarvan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan de Homepage van het Klimaatplein.