Webinar: dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Webinar: dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Aanleiding en onderwerpen webinar

Het Klimaatplein vroeg de 70 mkb-bedrijven in de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke onderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien. Dat bleken deze drie onderwerpen te zijn:

1 Ketenimpact
Veel bedrijven kennen inmiddels hun eigen CO2-voetafdruk. Maar ze zijn steeds vaker benieuwd naar de CO2-impact terug en vooruit de keten in. Hoe achterhaal je die impact en hoe verklein je die vervolgens samen met toeleveranciers en klanten?

2 Het split incentive dilemma
Ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar het pand is niet in eigendom. Hoe ga je daarmee om? Hoe is het, samen met de verhuurder, wél te realiseren? En waar liggen de quick wins in het gebruik van het gebouw?

3 De mogelijkheden van elektrisch vervoer
Hoe faciliteer en organiseer je elektrisch rijden en transport bij je bedrijf of instelling? Hoe kan dit zo effectief en duurzaam mogelijk? En wat zijn de allernieuwste trends en ontwikkelingen, hoe snel gaat het nu eigenlijk?

De sprekers

Mark Huis in ’t Veld, senior carbon advisor bij Climate Neutral Group. Mark begeleidde tientallen internationaal opererende organisaties richting klimaatneutraal ondernemerschap. Hij heeft zich daarnaast ontwikkeld als expert op gebied van klimaatneutrale producten en de foodsector. Hij adviseert daarbij over zogenaamde scope 3 emissies en hoe de CO2-impact in de keten is te verkleinen.

 

Ron Hendriks, directeur van Van Beek ingenieurs – Grip op energie. Ron is dé ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam verbouwen in een gehuurd pand. Hij transformeerde zijn monumentale kantoorpand in effectieve samenspraak met de verhuurder van Energielabel E naar A. En nu is hij op weg naar een Paris Proof Building.

 

Maarten Steinbuch, Universiteitshoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dé kennis en inspiratiebron voor velen op het gebied van elektrisch vervoer. Internationaal spreker op congressen en webinars. Maarten heeft veel praktische tips om elektrisch te vervoer dé standaard te maken in jouw bedrijf.

 

Datum en aanmelden

Het webinar is door elk bedrijf of instelling in Nederland te volgen. Het webinar vond plaats op woensdagmiddag 19 mei van 15.30 tot 17.00 uur en is hier terug te zien >


Dit webinar is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.