Door: Klimaatplein, 18 maart 2021


Whitepaper: In 4 stappen je CO2-voetafdruk reduceren

Als we willen voorkomen dat we steeds harder getroffen worden door klimaatverandering, moeten we nú in actie komen. Dit betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder zullen moeten inperken. Maar: hoe pak je dat nou aan als bedrijf? Om je hierbij te helpen, heeft Klimaatplein-partner FairClimateFund recent een whitepaper gepubliceerd.

Het akkoord van Parijs (2015) is de belangrijkste leidraad bij het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. In dit akkoord spraken 195 landen af dat de grens in ieder geval bij maximaal 2 graden opwarming ligt en dat we ernaar moeten streven deze te beperken tot 1,5 graden. De uitstoot van broeikasgassen moet drastisch verminderen en in 2050 moet de netto-uitstoot nul zijn. Een forse opgave die verregaande maatregelen vereist voor iedere sector en ieder bedrijf.

Tegelijk biedt CO2-reductie ook kansen voor het bedrijfsleven: denk aan het reduceren van kosten, het verminderen van risico’s en de ontwikkeling van nieuwe toekomstbestendige businessmodellen.

Klimaatdoelen halen

Steeds meer bedrijven willen hun bijdrage leveren aan het Parijse akkoord. Het 4-stappenplan in de whitepaper van FairClimateFund helpt je om een realistisch doel te stellen en concrete stappen te ontwikkelen om je doel ook daadwerkelijk te realiseren. De stappen zijn als volgt:

1) CO2-voetafdruk bepalen,
2) doelen bepalen,
3) reduceren en
4) compenseren

Meer weten? Download de white paper hier >

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws