Zuinig en milieubewust rijden met e-driver

Strukton en CO2-reductie met e-Driver

Strukton wil met met zuinig rijden programma e-Driver het komende jaar maar liefst 700 ton CO2 reduceren en 20% van de schades voorkomen. Dit initiatief draagt bij aan de ambitie van het bedrijf om de CO2-uitstoot 15% te reduceren in 2020, dit gerelateerd aan de gerealiseerde productie.

Tijdens een pilot werd aan 210 chauffeurs gevraagd om de online trainingen te doorlopen op het gebied van ongevalpreventie en brandstofbesparing. Zij kregen meer inzicht in het ontstaan en voorkomen van ongevallen. Ook leerden zij een zuinigere en meer milieubewuste rijstijl aan. Na drie maanden reden de medewerkers uit de pilotgroep gemiddeld al 8,5 % zuiniger. Een reductie van ruim 20 ton CO2. Dit komt overeen met onderzoek dat uitgevoerd werd door TÜV Rheinland. Uit dit onderzoek bleek dat 8,5% brandstofbesparing eenvoudig haalbaar is en dat het aanvullend mogelijk is een schadelastreductie te realiseren tot 20%.

Medewerkers ontvangen ieder kwartaal nieuwe online trainingen en actuele informatie. Hierdoor gaan zij beter begrijpen hoe zij veilig, duurzaam en zuinig aan het verkeer kunnen deelnemen.