Door: Klimaatplein, 13 augustus 2019


Direct offerte aanvragen voor minder opwarming aarde

Altijd als bedrijf of instelling al minder willen bijdragen aan de opwarming van de aarde? Dat kan heel eenvoudig door eigen fossiel energieverbruik te reduceren. En daarmee dus ook meteen te besparen op energiekosten. Minder klimaatverandering en lagere lasten dus. En ook nog eens direct voldoen aan wet- en regelgeving. Klimaatplein maakt de mogelijkheden nu nog zichtbaarder.

Uw bedrijfsgebouw beter isoleren, efficiënter verlichten en voorzien van hernieuwbare energiebronnen. Uw wagenpark verduurzamen en gebruik maken van slimme mobiliteitsoplossingen. Duurzamer en CO2-bewust inkopen en daarmee uw keten toekomstbestendig maken. Alle opties om hier concreet mee aan de slag te gaan staan nu overzichtelijk op een rij. En al deze opties dragen bij aan minder opwarming van de aarde omdat ze bij implementatie minder uitstoot van broeikasgassen als gevolg hebben.

Hoe zat het ook alweer met die opwarming?

De zon verwarmt dagelijks de aarde en de aarde straalt die warmte weer uit. Maar broeikasgassen houden die warmtestraling vast. Omdat de hoeveelheid broeikasgassen (zoals methaan en CO2) sinds de industriële revolutie flink aan het stijgen is, wordt de warmte beter op aarde vastgehouden. Dat noemen we de opwarming van de aarde. En dit veroorzaakt vervolgens veranderingen in klimaatsystemen met veel schade aan landbouw, vastgoed en natuur als gevolg.

Aan de slag

Nu de gevolgen van de opwarming van de aarde steeds zichtbaarder zijn (denk aan de hittegolven in Nederland of de bosbranden op Siberië), zoeken bedrijven en instellingen naar mogelijkheden om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook wet- en regelgeving, zoals de informatieplicht energiebesparing, dragen hier aan bij. Klimaatplein zet alle mogelijkheden voor klimaatactie nu nog zichtbaarder onder elkaar.

Benieuwd naar wat uw organisatie kan doen? Bekijk dan hier de mogelijkheden >   

Beeld: Shutterstock.com

 

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws