Door: Klimaatplein, 15 september 2014


Eerste MOOC duurzaam ondernemen van Nederland

Vandaag 15 september start de eerste Massive Open Online Course (MOOC) van Nederland die ingaat op duurzaam en energiebewust ondernemen. De cursus is met medewerking van onder andere MVO Nederland, MKB Nederland en de Stichting Natuur en Milieu opgebouwd. Het lesprogramma geeft ondernemers inzicht in de mogelijkheden van energiebewust ondernemen. De eerste 325 deelnemers hebben zich inmiddels geregistreerd.  

Energiebesparing en duurzame opwekking

Nu de roep om te ondernemen zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen steeds luider klinkt, komt deze MOOC op het juiste moment. Deelnemers worden zich bewust van het energieverbruik van de eigen organisatie en krijgen inzicht in mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwekking.

MOOC als cursusvorm

De cursus heeft de vorm van een MOOC. Het is de eerste MOOC in Nederland die specifiek ingaat op duurzamer ondernemen. De opzet van de cursus is zelfstudie met filmpjes en individuele opdrachten. Middels een interactief discussieforum kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen met andere cursisten en elkaar indien nodig verder helpen. Een tiental maatschappelijke organisaties hebben zich door middel van een unieke samenwerking vrijwillig ingezet voor de inhoud van de cursus.

Aanmelden

De cursus heeft als titel ‘Energiebewust ondernemen’ en is gericht op ondernemers die praktisch en concreet invulling willen geven aan hun duurzaam ondernemen. Deelname aan de MOOC is gratis en vraagt een tijdsinvestering van zo’n 4 uur. Tot op heden hebben zich al 325 deelnemers ingeschreven. Het cursusoverzicht is als volgt:

  1. Inleiding: de voordelen van energiebewust ondernemen
  2. Inzicht krijgen in het eigen energieverbruik
  3. Energie besparen
  4. Zelf duurzame energie opwekken
  5. Compenseren van CO2-uitstoot
  6. Communicatie
  7. Een strategie naar energiebewust ondernemen

Inschrijving verloopt via deze webpagina op het Klimaatplein.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws