Isolatie

Een goede isolatie van ramen, muren, dak en vloer vermindert het warmteverlies in uw bedrijfspand en verbetert het werkcomfort. Het is bovendien de eerste en belangrijkste stap op weg naar gasloos verwarmen. De investering verdient u terug door een lagere energierekening. Klik hieronder voor besparingstips of vraag de partners van het Klimaatplein op deze pagina om advies.

Leidingen isoleren

Ook het isoleren van leidingen is een rendabele activiteit. Ongeïsoleerde leidingen geven warmte af in ruimten waar geen warmte nodig is. Zo geven bijvoorbeeld leidingen tegen het plafond warmte af op een plek waar geen warmtebehoefte is. Isolatie van die leidingen geeft dan een direct financieel rendement.

Plaats een deurdranger en voorkom tocht

De eenvoudigste isolatiemaatregel is bewust omgaan met warmte. Met open deuren en ramen ontstaat tocht. Door medewerkers te betrekken bij energiebesparing en energiebewust gedrag voorkomt u onnodig warmteverlies.

Een praktische maatregel is het bevestigen van een deurdranger. Dit kan in tochtige situaties een besparing tot 10% opleveren en een aanzienlijke comfortverbetering. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een tochtsluis of een draaideur bij de ingang van uw gebouw. Vooral voor winkeliers zijn deze maatregelen interessant. Door in de winter de winkeldeur dicht te houden is tot 40% te besparen op energiekosten. Winkeliers in één straat kunnen hierover gezamenlijk afspraken maken en bijvoorbeeld allemaal hetzelfde bordje “wij zijn energiebewust open” aan de deur hangen.

Installeer HR glas

Hoogrendementsglas isoleert veel beter dan gewoon dubbel glas. Er zijn diverse varianten, variërend in isolatiewaarde tot HR+++. Het vervangen van dubbel glas door HR-glas verdient zich binnen 5 jaar terug als dit op een natuurlijk moment wordt gedaan. Bijvoorbeeld als het huidige kozijn of raam aan vervanging toe is.

Gebouw isoleren

Vanaf 2023 geldt de verplichting voor kantoorpanden om minimaal energielabel C te hebben. Eigenaren van (oudere) kantoorpanden zullen daarom voor 2023 enkele isolatiemaatregelen moeten nemen. Tevens is het vanzelfsprekend dat u grotere isolatiemaatregelen neemt als u uw gebouw gaat renoveren. Vraag uw aannemer daarom naar de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie, wandisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

Let op: Na isolatie heeft een gebouw minder natuurlijke ventilatie, houdt hier rekening mee bij de aanpassingen van het pand.

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Thermaflex

Innovatieve oplossingen
voor distributie van
warmte en koude.

Bespaar hier

TONZON

Innovatieve
opvouwbare
warmte isolatie.

Bespaar hier

Uw organisatie?

Energiebesparing mogelijk
dankzij uw isolatie-
oplossingen?

Promoot het op
het 20.000 x per
maand bezochte Klimaatplein!

Meer informatie