Isolatie

Een goede isolatie van ramen, muren, dak en vloer vermindert het warmteverlies in uw bedrijfspand en verbetert het werkcomfort. De investering verdient u terug door een lagere energierekening. Klik hieronder voor besparingstips of vraag de partners van het Klimaatplein op deze pagina om advies.

Leidingen isoleren

Ook het isoleren van leidingen is een rendabele activiteit. Ongeïsoleerde leidingen geven warmte af in ruimten waar geen warmte nodig is. Zo geven bijvoorbeeld leidingen tegen het plafond warmte af op een plek waar geen directe warmtebehoefte is. Isolatie van die leidingen geeft dan een direct financieel rendement.

Plaats deurdranger

Als deuren open staan, ontstaat er tocht. Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren vanzelf sluiten waardoor minimaal warmteverlies ontstaat. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een tochtsluis (minstens vier meter lang) of een draaideur bij de ingang van uw gebouw. Door het plaatsen van deurdrangers is 5 tot 10% te besparen op energiekosten. Door als winkelier in de winter de winkeldeur gewoon dicht te houden is tot 43% te besparen op energiekosten omdat de warmte binnen blijft.

Installeer HR glas

Hoogrendementsglas isoleert stukken beter dan enkel of dubbel glas. HR-glas is duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil wordt binnen ruim twee jaar terug verdiend, omdat uw energierekening omlaag gaat.

Isolatiematerialen

U bespaart meer als u kiest voor materiaal met een hoge isolatiewaarde (R-waarde). Die hangt af van het soort materiaal en de dikte. Isolatie werkt het best als het zorgvuldig wordt aangebracht, dus zonder kieren en goed bevestigd. Vraag de specialisten van Klimaatplein.com op deze pagina om meer informatie over de mogelijkheden van energie besparen door middel van isolatie.

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Thermaflex

Innovatieve oplossingen
voor distributie van
warmte en koude.

Bespaar hier

TONZON

Innovatieve
opvouwbare
warmte isolatie.

Bespaar hier