Door: Klimaatplein, 9 mei 2019


Voorzitter Klimaatberaad ontvangt eerste exemplaar boek CO2-neutraal ondernemen

Voorzitter van het Klimaatberaad, de heer Ed Nijpels, ontving vandaag een eerste exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt bood hem het boek aan. Het boek geeft bedrijven en instellingen inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan wetgeving en klimaatbestendig ondernemerschap.

“De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest.” Aldus Van der Rijt. “Het boek biedt bedrijven en instellingen een vijf-stappenplan dat beschrijft hoe zij gestructureerd en met veel praktijkvoorbeelden de eigen CO2-uitstoot kunnen verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar ook inzicht krijgen in het verbruik van energie en wat gedragsverandering daarbij kan betekenen wordt belicht.”

Ed Nijpels: concrete handvatten nodig

De heer Nijpels gaf tijdens de boekoverhandiging aan hoe belangrijk het is dat organisaties concrete handvatten wordt geboden om te verduurzamen. “Dit boek beschrijft met voorbeelden hóe het kan. In veel bedrijven valt nog veel winst te behalen met energiebesparing. Door het ondernemers makkelijk te maken moet het lukken sneller meer resultaat te boeken. Alle hulp die ondernemers daar bij kunnen krijgen is welkom. Energie besparen loont altijd.”    

CO2 bespaartips

Auteur Rob van der Rijt is oprichter van het inmiddels meer dan een miljoen keer geraadpleegde Klimaatplatform Klimaatplein. Dit online platform biedt organisaties de tips, tools en concrete cases om de eigen impact op de opwarming van de aarde te verminderen. Vanuit inmiddels ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken met ondernemers schreef Van der Rijt dit boek. Veel van de CO2 bespaartips die worden genoemd komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo’n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Een preview van het boek is hier te downloaden >

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws