Door: Klimaatplein, 27 maart 2018


Welke wettelijke verplichtingen gelden bij energiebesparing voor bedrijven?

Energie besparen is interessant vanuit meerdere invalshoeken. Zo leidt besparen op energieverbruik vaak tot minder uitstoot van het broeikasgas CO2. En geeft het bedrijven een duurzaam en kostenbewust imago. Maar ook vanuit de wet zijn bedrijven gewoonweg al vaak verplicht om over te gaan tot energiebesparing.

Met de Wetchecker energiebesparing checkt iedere ondernemer eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor de organisatie zijn. Én hoe je aan die verplichtingen kunt voldoen. De digitale tool draagt enerzijds bij aan het realiseren van de doelen uit het Energieakkoord en geeft anderzijds bedrijven inzicht in waar nog op energiekosten te besparen is.

In vijf minuten de wetchecker doorlopen

Welke verplichtingen tot energiebesparing heb je? En hoe kun je daaraan voldoen? Beantwoord de vragen en binnen vijf minuten weet je in grote lijnen wat je energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe je daar invulling aan geeft. Voor het succesvol doorlopen van de vragen heb je onderstaande gegevens nodig.

  • energierekening, uitgesplitst in elektriciteits- en aardgasverbruik en/of aardgasequivalenten
  • financiële jaarrekening
  • aantal werknemers
  • gebouwoppervlak van alle gebouwen en gebruiksoppervlak van de kantoorfunctie

Start nu met de Wetchecker >

En dan aan de slag met energiebesparing

Vervolgens ga je dan aan de slag met energie besparen. Gebruik daarvoor het online vijf-stappenplan op het Klimaatplein. Dat stappenplan > laat je met behulp van een heldere structuur, vele bespaartips en video’s zien hoe en met wie je dit gaat aanpakken. Op het Klimaatplein staan diverse praktijkverhalen beschreven van ondernemers die je al voor zijn geweest. Klik op het vergrootglas rechts bovenin de navigatiebalk, vul jouw zoekterm voor energiebesparing in en laat je inspireren.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws