Door: Klimaatplein, 17 december 2015


Zo, de klimaattop zit erop… En nu zelf aan de slag!

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om als organisatie zelf een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. En daarmee doe je niet alleen de planeet en de mensen daarop een plezier, maar ook je eigen portemonnee. Het minder verbruiken van energie draagt nu eenmaal bij aan lagere kosten én minder uitstoot van het broeikasgas CO2.

Direct verdienen zonder te investeren

Wanneer je de winkel- of showroom deuren dicht houdt in de winter, bespaar je gemiddeld 3.000 euro aan stookkosten per jaar. Met het op de bespaarstand zetten van je desktop bespaar je 42 euro per jaar en met zuiniger rijden bespaar je zes procent op brandstofkosten. Zomaar wat maatregelen die niet eens een investering vooraf vergen, maar al wel direct rendement opleveren.

Terugverdientijden energiebesparing

Naast de gratis tips zijn er ook maatregelen te nemen die zich met gemak binnen 2 jaar terugverdienen. Denk aan het isoleren van leidingen, het vervangen van oude lampen door LED of het plaatsen van een tijdschakelklok. Ook het overstappen naar een energieleverancier die in Nederland opgewekte groene stroom levert draagt bij aan het verkleinen van je CO2-voetafdruk.

Duurzaam succes gegarandeerd

Ben je benieuwd naar wat voor jouw organisatie interessante mogelijkheden zijn om te besparen? En kun je daarbij wat hulp gebruiken? Op het Klimaatplein staat een gratis 5-stappenplan naar energiebewust ondernemen. Daar kan iedere organisatie in Nederland gebruik van maken. Het laat je alle mogelijkheden zien om de impact van jouw organisatie op klimaatverandering te verkleinen en biedt handige rekentools om je eigen voordeel te berekenen. Duurzaam succes gegarandeerd!

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wilt u ook uw klimaatoplossingen delen met onze bezoekers?

Word Partner

Blijf op de hoogte van events en actueel nieuws