Verkleinen CO2-voetafdruk door Arcadis

ARCADIS verkleint eigen CO2-voetafdruk

Van de totale CO₂emissie van ingenieursbureau ARCADIS  komt ruim 70% voor rekening van zakelijk verkeer. Daarom zijn een groot aantal energiebesparende maatregelen en initiatieven gericht op een afname van het autogebruik. Het bedrijf stimuleert bijvoorbeeld het gebruikt van openbaar vervoer en geeft daarom aan elke medewerker een NS-businesscard. In 2011 is er een toename van 7% zichtbaar in het gebruik van het openbaar vervoer. Ook streeft ARCADIS naar een afname van het totaal aantal reiskilometers per medewerker. Middelen om dit te stimuleren zijn videoconferencing, kantoorlocaties nabij treinstations en het promoten van carpoolen.

Verder stimuleert ARCADIS het gebruik van zuinigere leaseauto’s en het gebruik van een zuinige privéauto met een bonus-malus regeling voor de declaratie van zakelijke kilometers. Daarnaast heeft ARCADIS een pilot met elektrisch (lease)rijden gestart.

Ten slotte voert ARCADIS ook energie-efficiency maatregelen uit op het gebied van gebouwen omdat het energieverbruik van gebouwen verantwoordelijk is voor bijna 30% van de totale CO₂emissie/ energieverbruik. Denk hierbij aan energiezuinige laptops, green IT-setttings, automatische uitschakeling/sluimerstand van apparatuur (bijvoorbeeld koffieautomaten, e.d.), maar ook het inkopen van groene stroom met SMK-certificaat (groene stroom waarvan de afkomst bekend of bewezen is).